Canabis INDOOR

cdrINDOOR

Cultivarea în interior – Indoor

Cultivarea în interior a canabisului este foarte populară. Dacă ţi se pare complicat să cultivi iarba, asta e probabil că nu deţii cunoştinţele necesare. De fapt este chiar simplu, dacă ai ceva timp liber şi un spaţiu de cam 1m2,   poţi să creşti singur cantitatea pe care o fumezi plus cantitatea pe care o fumează toţi prietenii tăi. Gândeşte-te la asta!

Canabis ul creşte oriunde, este o buruiană minunată. Cu puţină grijă, vei avea de fumat, fără să mai plăteşti preţul străzii, fără să te mai întâlneşti cu tot felul de dubioşi, şi poate fi chiar distractiv. Creşte chiar şi pe balcon, dacă e soare bineînţeles.

Cumpăra câteva seminţe de canna bis de la o sursă cu reputație, şi poţi începe. Plantele de marijuana sunt la fel ca oricare alte plante – tot ce au nevoie este de un pământ fertil, de apă și lumină. Cu un aranjament simplu, asta însemnând un ghiveci de pământ pentru flori și o pereche de neoane fluorescente. După modul în care timpul, bani sau nivelul tău de energie îţi permit, mai poţi adăuga alte minuni, cum ar fi filtre de carbon, propagator hidroponic sau creşterea aeroponica, nutrienţi de ultima tehnologie, poţi să antrenezi plantele, și așa mai departe. Dar, dacă toate astea te sperie, atunci un ghiveci de pământ și o lampă destul de luminoasă este tot ce ai nevoie pentru a începe creșterea canabisului de interior!

O cultivare de succes pleacă de la calitatea genetică a seminţelor. Seminţele feminizate sunt cele mai populare printre crescătorii indoor. Cu ajutorul lor eliminam orice posibilitate de a creşte masculi.

În funcţie de complexitatea operaţiunii, în interior vei avea nevoie de minim două camere separate, una pentru etapa de vegetaţie şi încă una pentru etapa de înflorit.

Cantitatea şi calitatea mugurilor cultivate sub lumina artificială depind de următorii factori:

  • Genetica seminţelor
  • Sănătatea plantei
  • Perioada de vegetaţie
  • Nutriţia benefică
  • Optimizarea climei din grădina artificială
  • Intensitatea lumini

Cele mai mari beneficii sunt că avem control 100% asupra condiţiilor din camera de creştere, cât şi securitatea. În interior se presupune simularea luminii solare prin becuri HÂD (High intensity discharge) de putere mare (HPS, MH). Plantele de canabis iubesc lumina, intensitatea luminii dezvolta mugurii. Deci, cu cât lumina este mai intensă pe m2 cu atât plantele vor dezvolta muguri mai densi şi mai aromaţi.Intensitatea luminii poate fi ajustată prin mărirea  sau micşorarea  distanţei dintre lampa şi vârful plantei. Cel mai des întâlnim pentru o grădină de 1-2 m2 lămpi de 400w – 600 w HPS, sunt cele mai eficiente.Furnizori de echipamente de cultivare oferă reflectoare „răcite cu aer”, pentru crescătorii indoor, care efectiv închid ermetic lampa într-o carcasă de sticlă. Cu ajutorul unui extractor, tragem aerul din interiorul luminii, îl scoatem din growroom printr-un tub, păstrând camera de cultivare răcoroasă, pe la 24 -26 grade, permiţându-le plantelor să crească mai înalte, fără să le ardem.

Camerele de creştere sunt de obicei ținute la o temperatură constantă între 24 ° C -26 ° C pentru rezultate optime. Plantele vor avea nevoie de o briză uşoară de la un ventilator, și un flux constant de aer proaspăt, care poate fi din casă sau din exterior. Cât timp lumina este aprinsă, temperatura constantă recomandată este de 24° C, poate urca până la 28° C, maxim 30° C. Iar când lumina e stinsă temperatura din camera de cultivare nu trebuie să scadă sub 20° C- 22°C. Pentru rezultate optime! La temperaturi de sub 16 °C şi peste 36 °C canabisul se opreşte din dezvoltare.

Prea multă udare a plantelor cultivate în pământ va reduce randamentul/calitate şi va încetini dezvoltarea plantelor. Udă-le numai atunci când plantelor au nevoie de apă.Îţi poţi da seama dacă planta are nevoie de apa dacă ridici ghiveciul şi acesta este uşor, atunci înseamnă că are nevoie de apă.

 Marijuana

Organizarea spaţiului

 Tulpinile Indică

Tulpinile indică pure încetinesc creşterea în înălţime, imediat după ce a trecut pe ciclu de lumina de 12/12. O plantă indica mai adăuga cam 0.5 din înălțimea ei, după trecerea pe 12/12. Cea mai mare parte a acestei creşteri suplimentare va avea loc în prima săptămână sau a două de înflorire.

Tulpinile Sativa

Tulpinile Sativa pure sunt mai dificil de crescut în interior. Importantă este că expansiunea lor în creştere, după ce au trecut pe ciclu de 12/12. Sativele continua să mai crească în înălţime, multe săptămâni din ciclul de înflorire. Plantele Sativa se dublează adesea în dimensiune în timpul înfloririi, chiar poate şi mai mari.

 Tulpinile Hybrid

Tulpinile de canabis hibrid sunt încrucișări între sativa cu indica. Sunt diferite plante care au fost crescute în mod selectiv pentru a promova caracteristici specifice. Unele tulpini hibrid cresc ca o sativa, altele cresc mai mult ca o indică. Află cât mai multe despre soiul pe care îl creşti!

 Atenţie! Ca o regulă generală, lasă spaţiu suficient între plante.

Sănătatea plantei

Ciclul de vegetaţie creează structuri solide pentru a susține mai târziu plantele în timpul înfloririi.

Fără un foliaj sănătos, planta nu  va avea capacitatea de a produce flori iar resursele sale vor fi deturnate pentru vindecare și pentru a lupta împotriva bolilor. Este mult mai ușor sa tratezi deficientele, precum și problemele legate de dăunători, cat timp planta este încă în etapa de vegetaţie. O plantă inflorita, care este stresata de o stare precară de sănătate este, de asemenea, predispusă sa ajunga la o maturitate timpurie. Această problema va afecta planta reducandu –i energia pe care ea o utiliza in productia tricomilor si dezvoltarea mugurilor

Ţine minte! Etapa de vegetaţie durează de obicei doar câteva săptămâni, în timp ce înflorirea poate dura de la 7 la 14 săptămâni. Mai bine începi o altă serie de plante decât să te străduieşti să înfloreşti plantele îmbolnăvite.

Se folosesc diferite metode cu scopul de a produce muguri mai mari, plante mai ramificate precum şi pentru întreţinerea unei staturi robuste, mici de înălţime. Prin tehnici de LST (low stress training) vei antrena plantele după nevoie. Se folosesc metode de cultivare în stiluri diferite. Poţi creşte multe plante mici pe m2 sau poţi creşte doar una mare…

1444

Metode de cultivare

 Topping 

Este procedeul prin care se rup vârfurile principale cu scopul de a îndesii coroana.În perioada de vegetaţie, după ce planta a ajuns la al 5 – lea nod, se rupe efectiv vârful dintre ultimele frunze apărute. Din acest loc vor pleacă acum 2 vârfuri mai mici. Se acţionează după 2 săptămâni de vegetat.11t

Sea of Green (SOG)

Şea of ​​Green este o metodă de creștere folosită pentru a creşte cât mai multe plante pe m2. În acest mod poţi economisii curent, spaţiu implicit bani. Se recomanda folosirea unui singur soi pentru toată grădina. Petru metoda Şea of green (SOG) sunt recomandate tulpinile indică. Înăuntru se recomanda folosirea clonelor pentru a putea întreţine constant un colectiv mare de plante. Când au aproximativ 20 – 25 cm se recomanda tranziționarea către perioada de înflorire. Înfloresc având staturi foarte mici și, de obicei, produc doar un mugure central, mare. Plantele sunt înghesuite foarte aproape una faţă de cealaltă și vor ocupa de exemplu 30 plante pe metru pătrat la deplina maturitate. Metoda SOG poate fi practicată înăuntru şi afară.1221

Screen of Green (SCROG)

Screen of Green aceasta metodă utilizează o plasă cu ochiuri largi, întinsă pe orizontal deasupra plantelor, pentru a crea un coronament egal, pentru a ajuta lumina să pătrundă și pentru sprijini vârfurile grele, înflorite. Atunci când mugurii grei sunt susţinuţi de plasă, planta va economisi energia pe care o va folosi ca să producă flori. Pentru ScrOG densitatea de plante pe m2 va fi mai mică. Pentru regenerarea colectivului de plante sunt recomandate clonele, deoarece va fi dificil să îndepărtezi un mascul, crescut prin plasă. Plasa trebuie aplicată la o distanţă de cam 30 – 50 cm fata de baza plantei. Plantele se ţin încă 1-2 săptămâni în etapa de vegetaţie, după aplicarea plasei, pentru a ajuta planta să-şi crească vârfurile prin intermediul plasei.1555

Lollipopping

Această metodă presupune defrişarea frunzelor şi ramurilor inferioare pentru a promova direcţia energiei către dezvoltare vârfurilor. Se tunde 1/3 din partea de jos a plantei. Tot ce înseamnă frunza şi ramurile mici, din partea de jos, se vor debarasa de pe plantă, înainte de a trece pe înflorit. Plecând de la baza pământului, ramurile principale lungi şi subţiri cu muguri groşi în vârful lor, vor avea formă de acadea

11234

Super Cropping

În timp ce plantă este în ciclul de vegetaţie, 18/6, tulpinile principale sunt îndoite uşor în partea de jos, pentru a încetini creșterea vârfurilor pe verticală și pentru a promova dezvoltarea ramurilor secundare. Astfel se diminuează înălțimea totală și se antrenează plantele în a devenii mai stufoase, mai largi, şi cu mult mai multe vârfuri. Pentru metoda Super Cropping sunt necesare perioade mai lungi de vegetaţie. Este proiectat pentru a sporii recolta, cu un număr minim de plante. Dacă este procedat în mod corespunzător, înălțimea plantei nu devine o problemă, iar vegetaţia poate continua până când plantele ocupa în întregime spaţiul tău pe orizontală.

Afară, în aer liber putem controla doar câteva din condiţiile de mediu, dar dacă practicam cultivarea în sera sau solarii, putem controla mai mult decât mâncarea, cum se întâmpla la outdoor. În interior, cel mai mare beneficiu este că avem control 100% asupra condiţiilor din camera de creştere.

 

Leave a comment