Inflorescenta canabisului

marijuana_inflorita

Lumina, spaţiu, temperatura…
Etapele vieţii unei plante de canabis sunt dictate de către ciclul de lumină la care sunt expuse. Planta începe să înflorească pe o expunere la lumina de 12 ore lumină/12 ore noapte. Ceea ce dictează plantei că trebuie să înflorească sunt orele de întuneric. Când planta simte că afară noaptea are mai mult de 11 – 12 ore, cum se întâmpla vara în august – septembrie, ea începe să înflorească. Canabisul iubeşte în special lumina.
Această etapă de inflorire dureaza intre 2 si 5 luni.În mod normal, o indica necesită  8-10 săptămâni, unele sativa pot dura si pana la 4-5 luni, în tot acest timp se formează flori de sex feminin. Acum, plantele vor creşte mult în greutate și vor tolera cantitati mai mari de nutrient precum și o lumină mai puternică.
Deci, reducând lumina zilnică la 12 ore, planta de canabis tranziționează în faza de înflorire.
În cazul seminţelor de tip Auto Flowering, înflorire este dictată de maturitatea plantei. Deci nu se bazează pe ciclul de lumină. Tulpinile autoflowering pot fi ţinute, vegetaţie şi înflorire, expusă la o lumină de 20/4 sau 18/6, şi vor fi recoltate după 7-8 săptămâni.
În general, perioade mai lungi de vegetație vor dezvolta structuri masive, mai proeminente, pentru a susţine greutăţile mai mari din timpul înfloririi ulterioare. De obicei de la  2 la 6 săptămâni de creștere vegetativă sunt necesare. În timpul înfloririi plantele devin mai robuste, coroana lor se îngroaşe, ele crescand de până la 2 sau 3 ori faţă de grosimea lor inițială.
Plantele vor avea nevoie de o briză uşoară de la un ventilator, și un flux constant de aer proaspăt, care poate veni din casă sau direct din exterior.
Camerele de creştere sunt de obicei ținute la o temperatură constantă între 24 ° C -26 ° C pentru rezultate optime.
Cât timp lumina este aprinsă, temperatura constantă recomandată este de 24° C, poate urca până la 28° C maxim 30° C. Iar când lumina e stinsă temperatura din camera de cultivare nu trebuie să scadă sub 20° C- 22°C. Pentru rezultate optime!

a_young_cannabis_flower_by_growadvice-d56jan5
La temperaturi de sub 16 °C şi peste 36 °C canabisul se opreşte din dezvoltare.
Prea multă udare a plantelor cultivate în pământ va reduce randamentul/calitate şi va încetini dezvoltarea lor. Udă-le numai atunci când plantelor au nevoie de apă.Îţi poţi da seama ridicând ghiveciul, daca acesta este foarte uşor, atunci înseamnă că va trebui sa il uzi din abundenta.
Ph optim pentru perioada de înflorire în jur de 6.2- 6.7
Unii cultivatori introduc iluminat suplimentar pentru a asigura o înflorire mai abundentă.
Cât timp plantele stau pe perioada de noapte, dacă pătrunde cât de puţină lumină, le va dezorienta si le va stresa. Acest lucru provoaca hermafrodiţi. În perioada de întuneric NU deranja plantele. NU aprinde nicio altă lumină.
Atenţie! Nu există nici o altă cerință decât să se menţină beznă pe ciclul de întuneric, fără întreruperi de lumină, deoarece acest lucru poate bloca faza de înflorire. Odată ce plantă este suficient de mare ca să se maturizeze (30 cm sau mai mult), sunt necesare perioade întunecate ca să poată înmugurii. Acest lucru va necesita punerea lămpii pe un timer, pentru a crea perioade de întuneric periodice și stricte de lumină neîntreruptă. Dacă în interior ai un led de la un prelungitor aprins, sau orice alt led, acoperă-l cu banda izoliera sau cu orice altceva. Intră în interiorul camerei de creştere şi închide lumina, stai 10 minute şi vezi dacă este bezna absolută.
Pentru a putea efectua lucrări în perioada de întuneric, foloseşte o lampă verde. Plantele de canabis nu simt lumina de culoare verde.
Atenţie! În Interior dacă lumina este insuficient de puternică, plante vor avea tendinţa de a se întinde în căutarea intensităţii de lumina dorite. Acest lucru crează plante alungite si mugurii răsfiraţi. Reflectorul trebuie ţinut cât mai aproape de vârful plantei. Distanţa dintre vârf şi lampa trebuie să fie cam de 20-30 cm, pentru HID şi 1-5 cm pentru CFL, Neon sau bec economic. Lămpile CFL, Neon sau becuri economice nu se încălzesc prea tare, în unele cazuri plantele ajung să stea lipite de neon fără să fie arse.
Deci, tot timpul poziţionează reflectorul cât mai aproape de vârful plantelor, dar ai grijă să nu le arzi.
Furnizori de echipamente de cultivare oferă reflectoare „răcite cu aer”, pentru crescătorii indoor, care efectiv închid ermetic lampa într-o carcasă de sticlă. Cu ajutorul unui extractor, tragem aerul din interiorul luminii, îl scoatem din growroom printr-un tub, păstrând camera de cultivare răcoroasă, pe la 24 -26 grade, permiţându-le plantelor să crească mai înalte, fără să le ardem.

metal-halide-grow-light
ŢINE MINTE! – Înflorirea este dictată de orele de întuneric. Ciclul de Iluminare pentru a înflori plantele de canabis este de 11-13 ore noapte. Expune plantele la intensitatea maximă de lumină posibilă.

comparison

Calculaţia aproximativă lumen/watt:

  • CFL (neon): 45-50 lumen/watt
  • MH: 60-70 lumeni/watt
  • HPS: 110 lumeni/watt

Cele mai bune tipuri de lămpi pentru perioada de înflorire sunt becurile HPS.

plant_HID_bulb_spectrum_chart
(High pressure sodium – cu vapori de sodiu). Lămpile HPS emit o lumină de intensitatea puternică, de culoare rosie – oranj – gălbui perfectă pentru inflorescenţă. Sunt cele mai eficiente becuri pentru aplicaţii horticulturale şi sunt folosite de majoritatea crescătorilor din intreaga lume. Cu ajutorul lor, plantele crează muguri densi şi foarte bine dezvoltaţi. Sunt un pic mai scumpe decât decât lămpile normale, chiar şi decât lămpile MH(metal – halide). Pot fi folosite pe întreaga perioadă de creştere şi înflorire, cu rezultate foarte bune.
Cu ajutorul unui reflector asigurăm răspândirea uniformă a luminii emise de lampă. Becurile de intensitate mare (HID – High Intensity Discharge) HPS sau MH pentru a funcţiona au nevoie de un balast, care să fie de aceeaşi intensitate.

konop-bg-Sativa-srеshtu-Indika_-NajGolеmitе-Ra-17444099451
Tulpinile Indică
Tulpinile indică pure încetinesc creşterea în înălţime, imediat după ce a trecut pe ciclu de lumina de 12/12. O plantă indica mai adăuga cam 0.5 din înălțimea ei, după trecerea pe 12/12. Cea mai mare parte a acestei creşteri suplimentare va avea loc în prima săptămână și a două de înflorire. De exemplu, dacă o plantă indica este tranziționata către înflorire, atunci când aceasta este de 12 cm înălţime, la final, înălţimea maximă ajunge undeva la 18 cm, mai mult sau mai puţin. Cu un mic calcul ne putem da seama că o indică, înaltă 60 cm, va termina probabil înfloritul în jurul înălţimii de 90 cm.
Tulpinile Sativa
Tulpinile Sativa pure sunt mai dificil de crescut în interior. Importantă este că expansiunea lor în creştere, după ce au trecut pe ciclu de 12/12. Sativele continua să mai crească în înălţime, multe săptămâni din ciclul de înflorire. Plantele Sativa se dublează adesea în dimensiune în timpul înfloririi, chiar poate şi mai mari. O plantă de 30 de cm tranziționata pe ciclul de lumina de 12/12 ar putea creşte în înălţime până la 90 de cm, uneori chiar mai înalt. Această creștere verticală suplimentară poate deveni rapid o problemă într-o cameră de cultivare normală.
Tulpinile Hybrid
Tulpinile de canabis hibrid sunt încrucișări de sativa cu indica, diferite plante care au fost crescute în mod selectiv pentru a promova caracteristici specifice. Unele tulpini hibrid cresc ca o sativa, altele cresc mai mult ca o indică. Cele mai multe tulpini vândute de către magazinele distribuitoare de semințe sunt o anumită formă de hybrizi. Află cât mai multe despre soiul pe care îl creşti!

Atenţie! Ca o regulă generală, lasă spaţiu suficient între plante.

În ultima săptămână udarea se face doar cu apa, pentru a spăla pământul şi pentru a ajuta planta să se cureţe de nutrient.La sfârșitul acestui proces planta va fi tăiată și mugurii (florile feminine nepolenizate) vor fi uscaţi. Crescătorii recoltează mugurii atunci când tricomii încep să îşi schimbe culoarea, de la clar-transparent la tulbure – maroniu (pentru a putea vedea acest lucru ai nevoie de o lupă/microscop).

TRICOMI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s