Semintele autoflorante, feminizate si normale – Informatii

germinated-seeds

Marijuana Seeds – Semintele de Canabis

Seminţele de marijuana se produc când polenul produs de florile masculine interacţionează cu florile produse de catre plantele de sex feminin, rezultând seminţe de marijuana. Aceste seminţe dacă sunt plantate vor creşte şi se vor maturiza într-un ciclu anual, reproducându-se.

Seminţele dacă sunt păstrate în condiţii bune (temperatura mai mica de 10 grade Celsius, la o umiditate sub 50%, în frigider) pot rezista anii de zile, desigur rata germinării va scădea dupa 2-3 ani. Dar semintele pastrate in frigider vor germina  si dupa 2 ani.

AutofloweringAutomariaSmall

Sunt seminţe Feminizate Indica/Sativa, încrucişate cu Ruderalis. Deci, ponderea va fi de 95% Femela – 5% masculi.

Termenul de automatic provine datorită faptului că acest tip de seminţe, Feminizate-Autoflorante, înfloresc fără sa depinda de ciclul de lumină în 12 h/12 h. Ele au durata de viaţă mai scurtă şi înfloresc automat chiar şi pe o perioadă de lumină de 20/4, înflorire este dictată când ajung la o anume maturitate.

Ceea ce le diferenţiază este că acest tip de seminţe au un ciclu de viaţă mai scurt, de 8-10 săptămâni, datorită încrucişării cu ruderalis, chiar dacă sunt crescute înăuntru, afară sau în solari. Pentru că aceste tulpini se dezvoltă şi înfloresc accelerat, nu au timp să creeze o structură prea mare, ceea ce le face ideale pentru colţuri discrete de grădină unde pot fi ascunse de ochii nedoriţii, dar nu şi de soare.cantitatea de muguri recoltata fiind mai mică, de la 20g – 100g/plantă.

Înăuntru este recomandat să le aplici o foto perioada de 20 h de lumină/4h de întuneric, de la vegetaţie până la sfârşitul înfloririi, pentru întreaga perioadă de 10 săptămâni. Pentru că acest tip de seminţe nu cresc foarte mari, au nevoie de cantităţi mai mici de fertilizator.

Dacă le cultivăm afară putem recolta de 3 ori pe toată perioada verii. Dacă plantăm în aprilie – mai – iunie (recolta), Iunie – iulie – august (recolta), august – septembrie – octombrie (recolta). Seminţele regulare sau feminizate oricând le-am planta, perioada de recoltă este în septembrie – octombrie, deci dacă le plantăm în mai ciclul de viaţă va fi de 5-6 luni, din care până în august vegetează iar de la jumătatea lunii august încep să înflorească, până în septembrie – octombrie. Vezi diferenţa?!

Ca să le recoltezi ca un expert este recomandat să foloseşti o lupă sau un microscop de buzunar care măreşte de 30 ori sau de 100 de ori. Trebuie să urmăreşti culoare tricoamilor, când 80% din ei sunt maronii, atunci e momentul tăieri.

Sfat: Recoltează plantele pe părţii. Mugurii principali care au cel mai mult acces la lumina/soare se vor maturiza mai repede decât mugurii din partea de jos, la care lumina ajunge mai greu.

Sfat: Cumpără seminţe originale, ambalate direct de producător.

Germinarea Semintelor De Cannabis – Pas cu pas

seminteobisnuite

Regular Seeds

Ponderea este de 50% mascul – 50% Femelă.

Sunt pentru cultivatorii începători, care preferă o tulpină în special rezistent la stres, iertătoare. Semințele regulare sau obisnuite, sunt pentru cultivatorii care au nevoie de plante-mamă longevive, care furnizează butași(clone) de calitate oricând au nevoie.   Femelele rezultate din seminţe regulare vor fi pure din punct de vedere genetic, vor creştere mai viguros, vor fi mai rezistente la secetă, căldură, dar structura nu va fi la fel de omogena şi compactă, calitati pe care le gasim la femelele crescute din seminţe feminizate. Dacă vei fi atent la aceste mici detalii vei reuşi să diminuezi stresul, astfel vei putea să recoltezi muguri fără seminţe, sensimilla.

Atenţie! Alegerea soiului potrivit pentru clima din România, este foarte important. Tipurile de tulpini indica/sativa provin din diferite regiuni, unele din zona ecuatorială, altele din zone cu umiditate foarte ridicată, astfel plantele au dezvoltat anumite caracteristici pentru a supravieţui. Caracteristicile soiului ales de tine trebuie să coincidă cu clima originară din zona respectivă, altfel planta va evolua cu un nivel ridicat de stres, ceea ce nu e bine deloc.
Nu toate tulpinile de canabis pot fi feminizate artificial. Consecinţele feminizării plantelor de canabis, în ceea ce priveşte sănătatea unei plante, nu au fost încă testate în laborator. Deci, părerile sunt împărţite.

Pentru a putea avea un stoc de seminţe, cultivatorii colectează polenul de la plantele de sex masculin si il păstrează in frigider. Cand acesta doreste, poate sa polenizează femela respectiva, cu genetică dorită. Polenul colectat se aplica pe flori.Poate fi aplicat doar pe anumite părţi ale plantei, pentru a produce seminţe decât ramura respectiva. Odată polenizata, planta se va opri din producţia de THC şi va începe să producă seminţe. Pentru cultivatori care doresc seminţe, este a adevărată provocare în a da naştere unor tulpini de calitate.

Dacă îi vei înrădăcina clone, vei fi sigur că nu va fi niciun mascul cu care să ai de-a face, deci nu vei mai pierde timp, spatiu şi energie. Clonele vor fi deja mature dupa inradacinare, lafel ca şi plantă mama. Punctul forte este ca, oricând poţi avea un stoc de 10 – 20 de plantute noi.
Atenţie! Plantele mame se fac doar din sămânţa direct, NU DIN CLONE.

Germinarea Semintelor De Cannabis – Pas cu pas

femela1

Semintele Feminizate

Seminţele feminizate sunt cele mai populare în întreaga lume.Pentru majoritatea crescătorilor plantele masculine sunt neinteresante. Dacă ai neplăcerea să omiţi să scoţi un mascul din grădină, acesta va poleniza toate femele şi, in loc sa produca THC, se vor umple de seminţe. Cu acest tip de seminţe ai şanse de 99% că planta de canabis să fie femelă.  Din cauza dificultății percepute, în identificarea sexelor și în eliminarea masculilor, în perioada de înflorire, sunt recomandate seminţele feminizate pentru a elimina deranjul acestor operaţiuni.Unii consumatori de canabis sunt descurajați de amplitudinea procesului de creștere, chiar dacă ei cresc doar pentru aprovizionarea proprie.

Pentru grădinari fără prea mult timp la dispoziţie, care au nevoie de un proces de cultivare ușor și rapid, semințele feminizate sunt alegerea potrivită. Semințele feminizată permit simplificarea procesului de creştere tip guerilla,  făcându-l şi mai sigură, prin reducerea numărului de vizite necesare pentru verificare masculilor.

Cultivatorii germinează de obicei mai multe semințe decât intenționează să crească (uneori chiar şi dublu) pentru a putea îndepărtarea masculi şi pentru a rămâne cu numărul necesar de plante. Cu semințele feminizate, cultivatorilor vor decide câte plante doresc, germinează acelaşi număr de semințele, apoi pur și simplu le cresc crească, înfloresc și recoltează mugurii. Calitatea semintelor feminizate poate fi apreciată după numărul de plante hermafrodite care apar. Doar dacă factorii de stres sunt mari, (programul de lumină complet neregulat, lipsa perioadei de întuneric, intoxicație alimentară extremă) atunci o samanta poate produce hermafrodiţi, chiar daca sămânţa feminizată este de cea mai bună calitate.

Dar, adevărul este că semințele feminizate nu au fost create pentru cultivatorii care cresc selectiv plantele pentru încrucişări între soiuri. Acestea au fost create pentru a uşura procesul de cultivare.

De asemenea pot fi cultivate în orice mod, în pământ sau hidro, înăuntru, afară sau în solarii. Canabisul din sămânţa feminizată creşte uniform, robust, compact iar potenta mugurilor este mai mare decât a celor din seminţe regulare.

Deci, acum doar vei avea grijă ca plantele să aibă suficientă lumină şi hrana.

Germinarea Semintelor De Cannabis – Pas cu pas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s