Cultivarea Canabis-ului in Pamant

undercon

Pagina in constructie!

Canabisul de cea mai bună calitate este cultivat în pământ, desigur cantitatea recoltei va fi mai mică decât dacă este cultivat în sistem hidroponic. Pentru cunoscători, calitate şi gustul primează. Iarba cultivată în pământ, organic are o aromă originală cu un gust aparte. Pământul este mai iertător la greşeli. Este cel mai ieftin şi este cel mai bun pentru începători să experimenteze pe el.

Capacitatea drenajului este crucial pentru a asigurarea celui mai bun raport aer/apă. Oxigenul este esenţial în jurul rădăcini şi în pământ. Cu cât este mai poros şi uşor pământul cu atât mai bine.

Pamantul de buna calitate confera un drenaj foarte bun. Daca cumparati un pamant gen : Canna Terra Proffesional + , Professional , Terra Bio, Gold Label Special Mix, BioBizz AllMix sau oricare alt pamant foarte bogat. Acestea au deja necesarul de hrana pentru primele 1-2 saptamani. Daca ai de gand sa le aplici nutrient fa-o cu atentie!!!

Pe langa nutritia de inceput si capacitatea buna de drenaj , pamantul de buna calitate contine turba, cocos, perlita, vermiculit, in proportii calculate in laborator, pentru a a le oferi plantelor un raport aer/apa excelent. Daca ii mai adaugi perlita, bile de argila sau orice alt ameliorator s-ar putea sa nu mai fie la fel de eficient.

Pământul cumpărat şi sămânţa în sine, au destulă hrană pentru a susţine planta pentru primele zile de viaţă.

Pentru Substraturile Light sau putin fertile: Biobizz LightMix, BAC Lava Soil, Gold Label Special mix Light, etc…După 3 zile poti dilua în apă, ¼ din cantitatea de soluţie de nutrient recomandată pe sticlă ca sa le uzi.

Pentru o evoluţie mai bună a plantelor puteţi administra în substrat micro organisme şi bacterii benefice care ajută la creare unei simbioze de calitate dintre planta şi mediu. Trichoderma, mychorrizzae şi alte enzime sau fungi le puteţi găsi la grow shop-uri. Mychorhizzae – ciuperca benefică pentru rădăcinile plantelor –o minune a naturii. Trichoderma – activator fungic

Trichoderma_harzianumTulpinile de trichderma ajuta la:

 • Producere de enzime
 • Compostare accelerată
 • Accentuează caracterul odorant al compostului
 • Potențiator de aromă
 • Sporesc sistemul imunitar

Idee este să se simuleze cât mai mult condiţiile naturale.
Hrană şi apa va fi furnizată manual de către crescător sau printr-un sistem de irigare prin picurare.

Atenţie! Ca un dezavantaj al cultivări în pământ faţă de hidroponie, este că ar fi puţin mai dificil să menţineţi şi să păstraţi o valoare constantă a umidităţi, a nutriţiei sau PH- ul din pământ.
Aciditatea din sol şi din apa si supradozajul de nutrient dezvolta masculi.

PH-ScalePlantele de canabis absorb cel mai bine nutritia din pamant cand PH este intre 6 – 6.5.

PH_CHARTcompost

Substratul ideal trebuie să aibă următoarele proprietăţi:

 • · Capacitate mare de retenţie a apei şi mobilitate
 • · Poros cu o capacitate ridicată de aerare
 • · Capacitate mare de a furniza substanţe nutritive · Uşor în greutate
 • · Stabil
 • · Non-salinitate

Tipuri de substrat:

 • Pământ
 • Turbă
 • Humus
 • Nisip

4134554776_c67407e2da_o

Turba este substratul natural cu cea mai mare extindere pe glob datorită însuşirilor sale fizico-chimice. Simpla sau în amestec cu pământ, permite o răsărire rapidă şi uniformă a plantelor respectiv o dezvoltarea viguroasă a sistemului radicular. Turba are o capacitate de reţinere pentru apa de până la 10 ori greutatea sa. Solul devine mai aerisit și reține mai bine elementele nutritive. Capacitatea ridicată de reținere a apei și de absorbție minerală face ca turba să funcționeze ca un rezervor de apă și hrană eliberând din complexul absorbant substanțele minerale pe măsura consumului

handful-of-peat-moss

Humus se numește un amestec de substanțe organice amorfe aflate în sol, de obicei până la o adâncime de 20-30 cm. Humusul este un amestec complex, format din produși de compostare avansată a resturilor organice și produși de re sinteză microbiană și din substanțe humice propriu-zise, cum ar fi acizi humici, acizi fluvici și humina. Mai concret, humusul este rezultatul descompunerii naturale biologice și chimice a substanței organice, așa cum sunt: materialul vegetal, animalele moarte, plantele și excrementele animalelor. El asigură elementele pentru hrana plantelor și ele sunt cele care reprezintă un factor de protecție împotriva bolilor.

humus-hands1

Pentru ajustare substratului puteţi folosi în completare:

 • Perlita (Drenaj, Retenţie de apă, Aerisire)agricultural-gypsum-lg-168x215
 • Vermiculit (Drenaj, Retenţie de apă, Aerisire)LoadImage
 • Fibra de cocos ((Drenaj, Retenţie de apă, Aerisire)coco-slabs_content_1
 • Argila (hydroton) (Drenaj, Aerisire)hydroton
 • Mini cuburi de vata minerală (Rockwool) (Retenţie de apă, Aerisire)cul000-cultilene-growcubes
 • Zeba SP (Polymer supra-absorbant) NOU! (Retenţie indelingată de apă)mikrogranulat-zeba-150px
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s