Franta aproba folosirea medicamentului Sativex, produs din extract de THC si CBD

Autoritățile sanitare franceze au aprobat vânzarea și comercializarea unui medicament pe bază de canabis pentru prima dată.

france-approves-cannabis-01-09-720x340

Aprobarea Sativex ului, un medicament derivat din canabis care este folosit pentru tratamentul sclerozei multiple, a fost anunțat, miercuri, în rapoartele Associated Press. Ministerul Sănătății din Franţa se așteaptă ca vânzarea în masă a medicamentului Sativex – ului să înceapă din 2015.
Sativex este fabricat de compania britanică GW Pharmaceuticals și a fost deja aprobat în celelalte 23 de țări, cel mai recent în Elveția.
Medicamentul conține un raport de 1:1 standardizat CBD la THC, împreună cu alte canabinoide și terpene care se găsesc în canabis. Pe lângă tratarea sclerozei multiple, acesta este de asemenea apreciat în Marea Britanie pentru tratamentul de cancer cerebral agresiv și în SUA pentru cancer ul legate de durere.

Din cauza existentei medicamentelor chimice similare cu canabisul medical, Franța nu a recunoscut încă canabisul însuși precum un medicament.
Pe de altă parte, Dronabinol, o pastilă care conține THC sintetic, este disponibilă în mod legal pentru tratamentul durerii cronice, raportează revista TIME. Medicamentul sintetic, care produce efecte adverse nedorite, este în prezent utilizat de aproximativ 100 de pacienţi în Franţa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s