Ghivecele – informatii si sfaturi

ghivece-rotundeGhivecele

Primul lucru care contează când ne gândim la ghivece de canabis, este mărimea. Mărimea ghiveciului, implicit mărimea mediului radicular al unei plante, este direct proporţional cu statura plantei sau cu cantitatea de muguri recoltata. Cu cut sunt mai mari ghivecele cu atat plantele vor manca mai mult si vor creste pe masura.

 Drenajul

Pamantul de buna calitate confera un drenaj foarte bun. Daca cumparati un pamant gen : Canna Terra Proffesional + , Professional , Terra Bio, Gold Label Special Mix, BioBizz AllMix sau oricare alt pamant foarte bogat. Acestea au deja necesarul de hrana pentru primele 1-2 saptamani. Daca ai de gand sa le aplici nutrient fa-o cu atentie!!!

Pe langa nutritia de inceput si capacitatea buna de drenaj , pamantul de buna calitate contine turba, cocos, perlita, vermiculit, in proportii calculate in laborator,  pentru a a le oferi plantelor un raport aer/apa excelent. Daca ii mai adaugi perlita, bile de argila sau orice alt ameliorator s-ar putea sa nu mai fie lafel de eficient. 

Atenţie!  Nu lăsa ghivecele să stea în băltoaca de apă fără oxigen stransa în tavă.

Perlitul ajuta la un drenaj mai bun.Prea mult perlit amestecat cu pamant face ca radacina sa se stranga pe partea de jos a ghiveciului, in loc sa fie raspandita pe toata intregime ghiveciului.

Atentie! Vrei sa cumperi pamant sau perlita ieftina?? citeste aici…Ponturi – Turba, Perlita IEFTINE!

Practic, poți creşte canabisul în pământ în absolute orice formă de ghivece. Important este ca lumina să nu pătrundă la rădăcini.

12oz_clear_plastic_cup

Exista ghivece Airpots care sunt gaurite astfel incat oxigenul ia contact cu pamantul nu doar prin partea de sus, ci pe toata suprafata ghiveciului. Airpots20l

Desigur, poti improviza!

DAR NU SE COMPARA 🙂

IMG118

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s