Metode de identificare al sexului plantelor de canabis

determinarea sexului

Plantele cresc pana cand vine momentul oportun pentru reproducere. Atunci vom identifica sexul. E bine de stiu ca cele mai vanjoase plante, care cresc mai repede, vor fi masculi.

Cannabisul poate fi de sex masculin, feminin sau hermafrodit. Pentru incepatori sunt recomandate semintele feminizate. Dar, cele mai viguroase tulpini sunt provenite din seminte regulare. Pentru growerii care vor sa foloseasca plante mama pentru clonare, este recomanda sa cumparati seminte regulare si le determinati sexul.

Femela: Este lafel de simplu de observat. Uitati-va la internoduri, legaturile dintre ramuri si tulpina, vei gasi, deoparte si de cealalta a bazei din care pleaca ramura, doua bilute, ascutite la varf. Din fiecare bila, numita „calyxes”, ies cate 2 pistili, ca 2 fire albe. Sute de calyxes intra in alcatuirea mugurelui.Acesti pistili sunt la baza primelor flori, numite in termeni populari „ Pre- Flowers”. Femelele polenizate nu mai produc THC, produc seminte. Rezultatul fiind o planta cu o cantitate mica de THC, dar cu o cantitate foarte mare de seminte.

femela

Mascul: Planta de sex masculin poate fi identificata foarte simplu. Daca va uitati la internodurile care fac legatura dintre ramuri si tulpina principala, la momentul potrivit, vor aparea ca un fel de bile mici, in care este depozitat polenul. De regula apar mai multe bile in acelasi loc, daca exista decat o singura bila nu poti fi sigur ca e mascul, deci trebuie sa mai astepti.

Aciditatea din sol şi din apa dezvolta masculi.

Daca nu cresti plantele pentru seminte, masculii trebuie scosi imediat ce au aparut. Ai grija, este foarte usor sa polenizezi toate femelele din incapere, daca ati uitat sa scoateti din pamant un masculul. Ca sa evitati polenizarea femelelor, masculi trebuie observati in prima, maxim a 2 a, saptamana din perioada de inflorire.
1male

Hermafrodit: Plantele pot fi hermafrotide genetic sau isi pot dobandi hermafroditismul, din cauza factorilor externi mutageni. Avand ambele sexe, ei isi pot poleniza singuri florile, dar si pe celalate femele din camera.Hermaphroditeowers7

Metode de determinare al sexului: O planta isi va arata sexul in primele doua saptamani de inflorire. Planta care a fost tinuta la 12/12 lumina, dupa ce a intrat in stadiul incipient de inflorire, daca ii schimbam ciclul de lumina la 18h zi/6h noapte, reintra in etapa de vegetatie. Dar acest proces de reintroducere in vegetatie produce stres.

Aceste fiind spuse, voi enumera doua metode pe care le recomand:

Metoda cu punga. Cand o planta este in etapa de vegetatie, daca pe o ramura a plantei asezam o punga prin care sa nu patrunda lumina, astfel incat doar acelei ramuri sa simulam fotoperioada de inflorire. Deci, in fiecare zi timp de 2 saptamani, va trebui sa aplicam punga din hartie, timp de 12 ore, pe ramura respectiva.

Inflorire unei clone. Aceasta metoda este foarte simlpa si cea mai de succes, daca manuiesti cat de cat clonarea sau inbutasirea. Taie un butas din planta careia vrei sa ii determini sexul (de prefera ar fi sa tai 2 butasi/ clone, in caz ca una din ele nu supravietuieste) si aseazale la o fotoperioada de 12/12 timp de 2 saptamani. Asa vei forta clonele taiate sa infloreasca. Trebuie sa le ti minim 2 saptamani pana ele vor intra in stadiul incipient de inflorire.

Advertisements

One thought on “Metode de identificare al sexului plantelor de canabis

  1. Pingback: Cresterea vegetativa a cannabis-ului – Informatii | Premium Buds – Cannabis Romanesc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s